Dofinansowanie HoReCa

Dofinansowanie HoReCa

Termin realizacji: 1.11.2024 – 31.05.2025
Wartość projektu: 733 582,42 zł
Dofinansowanie projektu: 536 767,62 zł

Tytuł projektu:

Rozszerzenie oferty przedsiębiorstwa: „Restauracja w Starym Młynie Karolina Burda” o świadczenie usług noclegowych, udostepnienie kompletnego zaplecza do organizacji szkoleń/konferencji i uruchomienie sprzedaży lodów włoskich.

Opis przedsięwzięcia:

Przedsięwzięcie stanowiące przedmiot wniosku realizowane będzie na potrzeby rozszerzenia zakresu działalności prowadzonej przez Wnioskodawcę: – Restauracja w Starym Młynie Karolina Burda – w celu zwiększania jego odporności na kolejne kryzysy.

Na bazie posiadanego potencjału lokalowo-sprzętowo-kadrowego w ramach

przedsięwzięcia planuje się:

1. Uruchomić usługi noclegowe – poprzez wyremontowanie/odświeżenie, doposażenie w meble i urządzenia do ogrzewania i i dostosowanie do aktualnych potrzeb, możliwości bezosobowej obsługi i odpowiedniego standardu 13 pokoi zlokalizowanych w budynku sąsiadującym z budynkiem restauracji.

2. Uruchomić nowy produkt – kompletne zaplecze do organizacji szkoleń/konferencji.

Nowouruchomiony produkt kierowany będzie do klienta biznesowego i umożliwiał będzie organizację różnorodnych wydarzeń korporacyjnych. W ramach produktu (kompletnego zaplecza) zapewnimy nowoczesną salę konferencyjno – szkoleniową wyposażoną w najnowocześniejszy sprzęt audiowizualny, całodzienne

wyżywienie/catering, komfortowe miejsca noclegowe i pomoc w organizacji różnych atrakcji.

3. Uruchomić sprzedaż lodów włoskich.

W wyniku realizacji przedsięwzięcia w założonym we wniosku zakresie nastąpi

m.in.:

– Rozszerzenie i unowocześnienie bazy usługowej – poprzez zakup nowych, najwyższej klasy sprzętów i wyposażenia, a także przeprowadzenie remontów udostępnionych pomieszczeń i ich doposażenie.

– rozszerzenie oferty o usługi noclegowe, kompleksowy pakiet szkoleniowo- konferencyjny i sprzedaż lodów włoskich.

– rozszerzenie grupy odbiorców o klienta biznesowego, klienta zainteresowanego usługami noclegowymi (osoby fizyczne, turyści) i miłośników lodów włoskich (zwłaszcza dzieci licznie odwiedzające pobliską stadninę koni i lokalnych mieszkańców).

– wdrożenie nowych rozwiązań przyczyniających się do obniżenia kosztów działalności, bardziej efektywnego zużycia zasobów i energii (uruchomienie instalacji fotowoltaicznej) , większego zagospodarowania odpadów (poprzez zakup prasy / zgniatarki do makulatury, kartonu, papieru, folii, plastiku i zakup urządzenia do oczyszczania- gazowania wody) – przez co zmniejszenia obciążenia dla środowiska.

Wejście w nowe obszary usługi noclegowe i sprzedaż lodów włoskich, a także zaproponowanie nowego kompleksowego produktu dostosowanego do potrzeb klienta biznesowego niewątpliwie wzmocni pozycję Wnioskodawcy na rynku.

Dzięki dywersyfikacji działalności, firma będzie miała także możliwość generowania dodatkowych źródeł przychodów i zwiększy swoją konkurencyjności w branży usługowej.

Poniesienie wydatków na wskazane powyżej działania wpłynie na rozwój przedsiębiorstwa, zwiększy jego produktywność i innowacyjność, zmniejszy koszty prowadzenia działalności – co niewątpliwie przełoży się na zwiększy odporność Wnioskodawcy na kolejne kryzysy.